Persbericht Alphen aan den Rijn

Sinds 2013 organiseren wij ter gelegenheid van Wereld Water Dag (22 maart) elk jaar op de Unesco International Day Of Poetry (21 maart) het Dichten Voor Water Festival. Met dit festival vragen wij aandacht voor schoon water. In 2015 organiseerden wij Dichten Voor Water I in Leiden, in 2016 organiseerden wij Dichten Voor Water II in Culemborg en in 2016 organiseren wij Dichten Voor Water III in Alphen aan den Rijn.

Wedstrijd
Aan deze open inschrijving kunnen dichters van alle leeftijden deelnemen en alle dichtvormen zijn toegestaan. Twintig gedichten worden door een jury uitgekozen en de makers van deze gedichten mogen op maandag 21 maart tussen 16-18:00 hun winnende gedicht voordragen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn (Stadhuisplein 1 in Alphen aan den Rijn).

Wedstrijd
Thema van Dichten  Voor Water III is Verbinden. Kijk op www.dichtenvoorwater.nl voor meer informatie.

Alphen aan den Rijn
De gemeente Alphen aan den Rijn heeft maar liefst zeven bibliotheken binnen de gemeente om burgers, studenten, onderzoekers, schrijvers, ondernemers, etc zo goed mogelijk van dienst te zijn. Daarnaast organiseert de bibliotheek regelmatig dichtavonden.

Naast Dichten Voor Water III organiseren wij bij 50 bruggen tussen Amsterdam en Rotterdam Fietsvissen. Fietsvissen is een idee van Sebastian Zonneveld. Hij verraste ons tijdens Oude Rijn Schoon ter gelegenheid van Wereld Water Dag in 2014 door met een touw met grote haken te gaan fietsvissen en in een uur tijd maar liefst 6 fietsen uit de Oude Rijn te vissen. Dit jaar gaan wij samen met Sebastian Zonneveld in veel meer steden Fietsvissen. Kijk op www.fietsvissen.nl voor locaties en tijdstippen:

Gedichtenbundel Dichten Voor Water II
Hierbij de Dichten Voor Water I en Dichten Voor Water II bundel.

Dichten Voor Water II (2015)

Let op! Kan je de gedichtenbundel niet zien. Ga dan naar ISSUU

Dichten Voor Water I (2014)

Let op! Kan je de gedichtenbundel niet zien. Ga dan naar ISSUU