Persbericht College van Nieuwkoop doet mee

Stichting Aquarius bestaat in 2017 10 jaar en om dat te vieren monitoort Stichting Aquarius met ondersteuning van de gemeente Capelle aan den IJssel een jaar lang de waterkwaliteit op zes rivieren. 

Meten Is Weten

Van dinsdag 22 maart 2016 tot dinsdag 21 maart 2017 zal Stichting Aquarius samen met scholen en scoutingverenigingen aan de route een jaar lang elke week de waterkwaliteit monitoren. 

Onderzoek

Stichting Aquarius heeft daartoe samen met de Gemeentewerf van Capelle aan den IJssel een onderzoek opgesteld waarbij wij de fysieke (waterstand en snelheid) chemische (zuren en verontreiniging) en de biologische (alles wat er leeft) samenstelling van de rivier een jaar lang gaan monitoren. 

Meetinstrument

De komende maand ontwerpen de ingenieurs van de gemeentewerf Capelle aan den IJssel met Stichting Aquarius en leerlingen van het Comenius College het meetinstrument. Op 22 maart zullen de natuurlijke vis vriendelijke "gevlochten" korven worden geïnstalleerd en vervolgens worden de locaties wekelijks uitgelezen. 

Gemeente Capelle aan den IJssel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur pharetra dapibus pharetra. Donec interdum eros eu turpis pharetra et hendrerit est ornare. Etiam eu nulla sapien. Nullam ultricies posuere nunc, eget mollis nulla malesuada quis.

Vis Vriendelijke Korven

Wij lezen de korven wekelijks uit om vissen bij gevangenschap zo snel als mogelijk te kunnen bevrijden. Voor het geval dat een vis toch komt te overlijden (stress) willen wij vanuit dierenwelzijn het gevangenschap dood of levend zo kort mogelijk laten zijn. Dierenwelzijn staat hoog in het vaandel bij de Gemeente Capelle aan den IJssel. 

Open Source

De fysieke, (micro) biologische en scheikunde uitkomsten worden elke week openbaar en zijn voor wetenschappers, waterschappen, politici, scholen, etc in binnen- en buitenland 24/7 te raadplegen.

Locaties

- Maas (Haringvliet 401 in Rotterdam) door Stichting Aquarius
- IJssel (Groenedijk 50, Capelle aan den IJssel) door Zeeverkennersgroep Robert Baden-Powell
- Gouwe
- Aarkanaal (Amsteldijk 126) door Groep 8 van Basisschool De Zwaluw
- Amstel (....)